Imorse drog OS igång med längdskidåkning för damer. Vilken uppvisning av ”Kalla” som slog till vid rätt tillfället och åkte ifrån konkurrenterna mot en guldmedalj. När jag satt där och hejade på blev jag både tränings och tävlingssugen. Det är en häftig känsla och svår att förklara när endorfinerna snurrar runt i en.

Jag längtar efter den där känslan att gå in i sin egen bubbla, att tagga igång och ställa sig på startlinjen, känna känslan när pulsen stiger under de där magiska sekunderna som känns längre än vad de är, precis innan startsignalen ljuder. Därefter är det arbete på rött för att ta sig fram, förbi och i mål. Jag såg hur fokuserad tjejerna var idag innan start och kände helt klart igen mig.

Sedan säsongen tog slut 2017 har jag haft svårt att motivera mig själv, det har känts konstigt och jag har inte haft det där rätta suget till något, jag har heller inte kunnat bestämma åt vilket håll jag skall gå 2018.

Jag avslutade ju året med Rapha Festive utmaningen men det gick mer på pannben än lust och kärlek. Det var tråkigt med skitföret och min planerade viloperiod blev visst lite längre än tänkt av många anledningar.

Tyvärr så har kroppen varit helt off under hela Januari och även fram till idag. Jag tror att jag åkt på någon form av lätt lung eller luftrörs infektion. Det har gått lite upp och ner men så fort jag känt mig hyfsat bra så har det kommit bakslag med framförallt hosta och andra krämpor. Nu kör jag inne och försöker att inte förlora allt för mycket av formen/kraften utan att ta ut mig.

Jag är less på att vara kraxig nu och vill komma igång med träningen och bygga upp mig inför maj då första tävlingarna stundar. Känns som tiden bara går och jag tappar bort tid, mil och form.

Jag blev tyvärr inte antagen till Skoda teamet som jag sökte till. Jag fick se namnlistan igår och det blev visst ett lag bestående av mestadels cykel-kändisar och andra duktiga cyklister. Kul för alla dem men tråkigt för mig. Jag kan inte annat säga än att jag blev lite besviken, men det kanske kommer fler gånger man vågar sig på att söka något liknande.

Jag har i alla fall beställt mina licenser, anmält mig till första tävlingen samt bokat resa ner till Stockholm idag. Jag tänkte gå på Cykelmässan för att samla på mig lite kontakter och inspiration inför säsongen.

Nu är det bara ta tag i allt och köra på hårdare än tidigare.

3