Under veckan och helgen som varit har jag befunnit mig i Stockholm. Under veckan stod jobb på agendan och under helgen har jag deltagit i cykelklubbens årliga evenemang ”Stockholm runt” som inkluderar långcykling och episkt fika.

Jag fick min nya landsvägshoj för ett par dagar sedan och tog en kort testrunda runt Brunfloviken innan jag packade ner den i cykelväskan och begav mig söderöver. Tur var väl det för på avresedagen kom det 2,5dm blötsnö och humötet var inte direkt på topp.

Väl nere i stockholm bjöds jag på sommarkänsla med fint och varmt väder, åtminstone om man jämnför med vädret i Jämtland.

Natten mot lördagen sov jag räv och var lite rädd att försova mig, vaknade tidigt och åt en bra frukost. Därefter begav jag mig med pendeln in till Centrala Stockholm för att sedan möta upp alla andra i Nacka.

Det var otroligt roligt att träffa alla och få hälsa på folk som man bara mött vi nätet hittills. Vi gick igenom upplägget innan vi cyklade iväg.

Turen gick igenom delar av centrala Stockholm innan vi kom ut och kunde börja vår resa norrut mot Vallentuna. Väl där vek vi av ut mot Brottby och vidare ner till Åkersberga.

I Åkersberg stannade vi hemma hos Magnus som hade ordnat med ett stort fikakalas med allt från Bocadillos till hembakade kakor och bakverk. Helt underbart och det största cykelfikabordet jag någonsin skådat.

Efter fikat cyklade vi söderöver och vek ut mot Vaxholm, över Rindö och ner till Hemmesta. Det blev lite sprätt och skyltspurter mellan varven.

Vi cyklade via Gustavsberg och Boo tillbaka till nacka där gruppen splittrades och alla begav sig hem. Sista kilmetrarna möttes vi av regn, det var både härligt och lite onödigt när vi klarat oss fint hela dagen.

Jag snurrade vidare till södra station där jag skulle ta pendeln hem till Upplands-Väsby igen. Såklart lyckas jag vurpa det sista jag gör. Hala bentongplattor, regn och SPD pedaler är en dålig kombo. Pinsamt värre.

Jag summerar dagen och helgen som otroligt lyckad och jag känner mig verkligen välkommen i Team Utan Gränser. De var alla supertrevliga, nyfikna och stöttande. Lovar gott för Cykelsommaren.

Jag fick såklart blodad tand på Racer och kommer nog cykla lite mer smalhjuling framöver.

0