Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/4/1/1/wallenqvist.se/httpd.www/blog/wp-config.php on line 19 Såhär var det inte tänkt!? – Tobias Wallenqvist

Såhär var det inte tänkt!?

Jag fortsätter som utlovat och uppdaterar er lite mer frekvent. Sedan sist så har ju världen ställts på ända och allt som vi tidigare tagit för givet är nu väldigt osäkert och skrämmande. Jag skulle ljuga om jag inte skrev att jag är både oroad, rädd och deprimerad.

Som alla vet har eskaleringen kring viruset Covid19 gått mycket snabbt och det är väl bara en tidsfråga innan vi i Sverige står inför samma öde som våra europeiska unionsländer. Det ekonomiska läget kommer prägla vår framtid ganska länge är jag rädd.

Detta har såklart medfört att vi har hårda restriktioner i Sverige som begränsar möjligheten till sociala evenemang, däribland all sorts sport. Jag skall glatt erkänna att det är skönt att vi har lite handlingsfrihet och inte är totalt nedblåsta, men som alltid missbrukas denna frihet av väldigt många.

Som ni förstår är alla tävlingar fram till sommaren (Juni) just nu inställda. Detta har i sin tur medfört att jag aktivt dragit ner ambitionerna i träningen och är inte lika allround som tidigare, inget gym men cykelpendling till jobbet mer frekvent.

Jag jobbar ju med IT men har en sorts ”samhällsviktig funktion” i den roll och position som jag har. Jag arbetar med IT gentemot offentlig sektor och framförallt landstings-vården och våra kommuner.

Det är minst sagt högtryck just nu och det tar både energi och timmar av dygnet. Fokus ligger på att följa omvärlden, vara proaktiv och försöka förutse nästa steg i denna händelsekedja.

Jag är ändå stolt att kunna hjälpa våra vård-hjältar med de bästa IT verktygen vi har att ge. Snabba fötter och bra lösningar hjälper dem att göra sitt jobb.

Nog om virus!

Träningen rullar på med både pendling och helg distans. Jag har någon sorts ambition att försöka köra några race på Zwift kommande veckor då det utvecklas nya serier som verkar roliga.

Jag har dessvärre fått stryka flera tävlingar från kalendern och det ser väl ut som det kan vara troligt med starter i Augusti. Jag hoppas verkligen cykelvasan blir av då jag sett fram mot den väldigt länge. Jag har även övertalat min dotter Ebba att ställa upp i 30km loppet på söndagen, det skulle verkligen vara toppen!

Jag går och smålurar på att hitta på några roliga evenemang här hemma nu när det inte finns så mycket annat. Något socialt fast distanserat. Tänk uppdragstävlingar eller orienterings-serie eller liknande som man kör på sin lediga tid, med GPS punkter/incheckningar som mål. det hade varit skoj nu när vintern släpper sig grepp om Norrland.

Appropå vårkänslor så lade jag om till sommarhjul på min cykel i torsdags, wow vad härligt det var! Torra och fina vägar till jobbet vilket var helt fantastiskt.

Under den eftermiddagen började det dock kräksnöa och hemfärden blev minst sagt både hal och jobbig. Måste lära mig att kolla väderleken inför nästa års omläggning.

Det var väl allt för nu, inför nästa vecka tänkte jag skriva lite kring mitt träningsupplägg som jag kört och som nu skall revideras lite. så får ni kanske reda på hur jag tänker och vad som fungerat för mig. Även fast jag är ett blåbär på området.

Ta hand om er där ute och var försiktiga.
Hoppas vi ses på två hjul snart!

6
« »