Wow, jag gjorde det!

Under december bestämde jag mig för att gå med i Strava och Rapha’s utmaning som kallas #Festive500. Utmaningen går ut på att cykla 500km mellan jul och nyårsafton (8 dagar).

det kanske inte låter varken långt eller jobbigt men då jag bor i norra delarna av sverige har vi faktorer som inte gör det lättare. Under dessa åtta dagar har jag kämpat med en ”mancold”, regn, kräksnö, oplogade vägar, hård vind (storm), mörker och isiga vägar.

Jag har också genomfört utmaningen på min gamla fulldämpade cykel. Vi kan kalla henne för järnhästen, då den väger mycket och med vinterdäck och vintermundering väger ekipaget ännu mer. Jag har också som bekant ett fulltidsarbete och barn vilket komplicerat tillvaron lite också.

Mitt i utmaningen när allt verkligen kändes tungt funderade jag på att ge upp. ”det är inte värt det bara för en liten utmaning ingen bryr sig om”. Det regnade och blåste och motivationen var inte alls på topp. Men jag satt ner och rpatade med min underbara fru som fick mig på andra tankar, hon peppade mig till att fortsätta och klara av utmaningen. Vi planerade om rutter och tog med oss väderleksrapporterna in i planeringen.

En strikt plan och många motiverande ord fick mig att genomföra hela veckan. Jag cyklade till och från jobbet, samt tog lite längre rundor på lunchen.

Jag är riktigt stolt över att ha klarat av utmaningen trots alla omständigheter runtomkring. Det är en rolig utmaning som jag önskar fler hade deltagit i. Jag var nog ensam i Jämtland att anta utmaningen iallafall. Jag skäms inte för att säga att jag grät en liten tår när jag rullade in hemma efter sista passet, otroligt stark känsla när kroppen är helt slut.

Du bör defentivt testa utmaningen nästa år. Även om det var tufft så byggde det karaktär och pannben.

2