Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/4/1/1/wallenqvist.se/httpd.www/blog/wp-config.php on line 19 Rapha Festive 500 – 2018 – Tobias Wallenqvist

Rapha Festive 500 – 2018

Nu är äntligen min sammanfattning av Rapha Festive 500 här. Jag utlovade ju en rapportering under nyårsdagarna men jag har helt enkelt inte funnit någon inspiration att skriva av mig, svårt att sätta ord på vad jag tänker eller känner just nu.

Som tidigare år är Festive500 ett roligt inslag i juletid, något helt annorlunda som ändå utmanar och skapar upplevelser. Årets resa har inte varit annorlunda.

Jag började planera mina dagar tidigt och gjorde både längd och rutt-planeringar som jag skulle följa. Jag postade ut mina planer på facebook i hopp om att få med mig några kompisar på någon runda.

Jag kör ju som bekant denna utmaning på Mountainbike och bor en bra bit norröver om man jämnför med resten av skaran som postar bilder och historier om sina Festive rundor. Jag tycker ju självklart att min prestation är lite mer hardcore om man jämnför med de som kör landsvägare på Mallorca men det behöver jag ju inte skryta om nu.

Under årets runda bjöds det på snö, sol, regn, blåst och lite minusgrader. Tidiga mornar och sköna turer under förmiddagarna. Jag har haft semester under utmaningen och inte behövt stressa innan och efter jobb.

Jag följde min plan och körde minst det som stog på agendan för dagen, några kilometer extra några dagar blev det vilket innebar att jag slutförde utmaningen en dag tidigare än beräknat. De två sista milen som skulle göras på nyårsafton tjänade jag in resterande dagar och kunde ta det lungt på självaste nyår.

Stort kudos till alla som kan och orkar slutföra hela festive utmaningen på en dag. Det är lite galet oavsett vart i världen man befinner sig.

Här kommer en sammanfattning med bilder från mitt Instagramkonto från utmaningen.

Dag 1

Under dag Ett gick jag ut starkt och hade 65 kilometer planerat. Jag körde min favoritrunda runt Locknesjön ovanpå ett par centimeter nysnö och till ca 9 minusgrader. Jag cyklade några kilometer extra och hälsade på min syster och hennes morföräldrar.

Dag 2

Dag Två innebar återigen 65 kilometer i planeringen, jag tog mig an Målängsrundan. Det var redig motvind dagen till ära men ändå skönt och fint underlag. lite mildare väder och inte lika mycket sol som förväntat. Men med bra musik i öronen gick det vägen.

Dag 3

Dag Tre innebar ett längre pass, 80 kilometer stog på schemat och jag var lite omotiverad innan jag tog mig ut. Skulle det blåsa lika mycket som igår? skulle jag orka 8 mil trots lite trötta ben? Äh jag tog tjuren vid hornen och körde runt Dvärsätt och över Frösön och Marieby hem. träffade familjen på Stocketitt och vi fikade bullar och varm oboy som de hade med sig, super mer två mil hem. Lade in några extra kilometrar när jag testade de snöklädda stigarna runtikring hemmet. Mildare väder och mjukt i skogarna.

Dag 4

Dag Fyra och kroppen börjar kännas mer och mer öm efter några dagar med skuttigt före. Planerat 65 kilometer och körde runt Locknesjön igen, denna gång medsols vilket innebar lite mer utmanande backar. Satsade på att ståcykla mycket för avlastning och bålträning. Hälften gjort och det börja kännas som jag fixar detta även i år!

Dag 5

Dag Fem innebar Fredag och Happymorningride, jag hade planerat 80km och plusmeny för dagen. Jag klev upp 0430 och gjorde mig i ordning innan jag cyklade in till stan där jag klockan 0555 mötte upp ett gäng tokiga individer som cyklade ihop en timme innan vi avnjöt hotellfrukost.

Efter frukosten begav jag mig ut på en extra runda för att samla på mig mina kilometer. Jag styrde cykeln mot Dvärsätt i mörkret och tog rundan över rödön, frösön och Marieby hem. Det blev totalt 92 kilometer och hemma vid 11 på förmiddagen, underbart! Det var många plusgrader och blött i stan men riktigt fint vinterföre resterande runda. Fick möta soluppgången och tog många fina kort.

Avslutade dagen med att kolla på Jämtland Baskets hemma-match, blev lite sent men vad gör det?

Dag 6

Dag Sex innebar 65 planerade kilometrar. Var lite trött eftersom jag var på basket igår och det blev lite senare säng än tänkt. Motade bort dettta och gav mig ut. Denna gång runt Singsjön.

Vädret har repat sig lite och bjuder på nollgradig i stan och någon minusgrad när man kommer upp på höjderna. Soligt och lite puder på sina ställen. har en go känsla i kroppen och ömheten och den tröga känslan är som borta, nu ser jag ljuset i tunneln och inser att jag bara har 62km kvar. Wohooo!

Dag 7

Dag Sju och jag har endast 62 kilometer kvar. Hade planerat 66km så det får jag hålla och komma några pinnar över målet. Jag tog på mig mina nya Oakley glasögon som tomten kom med på julafton, satte mig på cykeln och trampade runt Lockne igen, gillar verkligen den rundan.

Det var nästintill vindstilla, klarblå himmel och några minusgrader. Jag trampade på i bra tempo och blev lite känslosam när jag tänkte på vilken tur jag har som kan och får uppleva detta tillsammans med min cykel.

Nöjd med min prestation rullade jag in hemma med målet slutfört. Det var tänkt att bli en runda på nyårsafton men det skall bli busväder så jag struntar i det och vilar istället.

Sådär. Det var veckan sammanfattad i pocketformat. Jag är som sagt stolt över prestationen som ramar in julen på ett fint sätt.

Läs gärna Teamets blogpost på temat Festive500?

1
« »