Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/4/1/1/wallenqvist.se/httpd.www/blog/wp-config.php on line 19 Nya tag? – Tobias Wallenqvist

Nya tag?

Nu är det pinsamt länge sedan jag skrev något här på bloggen. Jag har haft lite dåligt samvete då det är rätt kul att skriva av sig och samla tankar och ord till framtiden. Jag blev lite inspirerad av Sara Borg som gått in helhjärtat i bloggandet igen och uppdaterar varje dag i en såkallad blogstreak. Något att ta efter kanske, är det ett löfte om nya tag?

Ni som följer mig på Instagram får ju följa med i vardagen och se små snuttar från både träning och vanliga människo-livet. Följer ni inte mig så gör gärna det, jag tycker det är roligt med följare och dialog.

Vad har då hänt sedan sist jag skrev, dvs efter Cykelvasan 2019? Jo, här kommer några snabba punkter som tar er raskt från dåtid till nutid.

 • Jag kört några ytterligare tävlingar men dessa har inte varit något att hurra för. Den värsta blev nog Roslagshösten 2019 där det var kallt, blåste 12sekundmeter och regnade. Jag halvbonkade och fick draghjälp av teamisar in i mål.
 • Jag har både skaffat ny coach och avslutat det samarbetet, mer om detta kanske kommer i ett eget inlägg.
 • Jag har haft det stökigt på jobbet och i det huvuduppdrag jag har. Ombyte bland medarbetare och stressig vardag har tagit musten ur mig under höst och vinter. Nu börjar det ordna upp sig när strukturer och nya arbetssätt sätter sig. Hoppas på en lugn vår och sommar!
 • Jag har köpt ny cykel inför 2020 då tanken är att satsa i långloppscupen igen. Jag kommer aldrig nå till någon högre placering utan skvalpar troligen på i mitten av H30. Jag har dock personliga mål och tider som skall besegras och förbättras. Ja, cykeln blev en Trek Supercaliber 9.8.
 • Jag har cyklat Rapha 500 igen, klarade det såklart men inte utan att en fick kämpa hårt. Kika in bilderna på Instagram vettja!
 • Jag har Cyklar Tour de Zwift och klarat alla deltävlingar med bra siffror och statistik. Körde B klass och hängde med rätt okej.
 • Jag har deltagit i alla SCF Zwiftrace, inget att skriva om placeringsmässigt men hänger med i B klass utan att skämmas. Ett race kvar till veckan, roligt inslag i vinterträningen och säsongen.
 • Jag har byggt en egen tränings programmering med hjälp av extern coach/hjälp inför 2020. Jag kör solo med konsulterande stöd där det behövs. Spännande och ger mycket hittills. Periodiserade block verkar min kropp gilla.
 • Jag har satsat lika mycket på gym och alternativ träning denna vinter som förra. Lagt mycket krut på Crossfit och bli allsidigt starkare. Känner att det ger bra effekt för cyklingen.
 • Börjat läsa och intressera mig mer för fysiologi bakom träning och dess olika upplägg. Blivit småsugen att läsa någon utbildning och försöka hjälpa och driva andra, tex unga som vill in i sporten.
 • Satsar mer på kosten tillsammans med min fru. Hon håller kanske inte med men små steg framåt försöker jag göra. Klart jag inser att det kan ge mer effekt men skynda långsamt är min melodi.
 • Kämpat med min deppiga sida, varit ner och vänt i den mörkare delen två gånger men hoppas få fason på detta. Träning och rörelse är min räddning och det som gör att jag kan hålla allt i schack.
 • Beslutat mig att att köra Långloppscupen och några LVG tävlingar. Vättern står på listan för året där jag vill köra snabbare än 2019.
 • Sökt till Skoda Cycling team (igen) men inte kommit med. Bearbetat besvikelsen över detta och ger upp den drömmen.
 • Sök till Team Mustasch istället trots en liten skräck för farterna som skall hållas.

Ja, det var väl några summerande punkter kring vad som hänt sedan sist jag skrev av mig. som ni märker är det vardagsliv med jobb, familj, träning och livet i stort.

Idag körde jag förresten ett FTP test inför uppbyggnads-block som startar till veckan. Inte nöjd med resultatet men med tanke på förberedelserna och förutsättningarna så får jag vara nöjd. 1w högre idag än närjag testade mig under min starkaste period förra året/hösten. Det lovar gott men kändes som jag borde kunnat bättre.

imorgon är det Vasaloppet och jag skall spendera några timmar på monarken tillsammans med SVT och sändningarna. på skärmen har jag såklart Zwift och SwedenZwiftRiders Vasa evenemang.

Det kommer nog bli roligt!

Nä nu tar jag och sparar detta inlägget och samlar på mig lite mer material och spännande texter så hoppas vi att jag återkommer snart. Om inte annat är första loppet redan i början på Maj och då vankas race-rapport i bloggen.

Lämna gärna en kommentar här nedanför, alltid roligt att få veta att ni läser och länkar till era bloggar. Ha det bäst och glöm inte att du är värdefull!

5
« »