År 2020 går till historien med parollen ”året som sattes på vänt”. I fredags nåddes vi av informationen om att Cykelvasan ställdes in, ytterligare ett event som kastar in för Covid.

För er som känner eller har följt mig ett tag vet att just CV är mitt stora mål för året där jag jagar den åtråvärda sub3 tiden och har varit snubblande nära. I år hade jag kämpat åt mig en bättre position i startled 2 som jag hoppades på att få köra.

Detta innebär att alla mina tävlingar i år är inställda eller framskjutna till hösten. Jag har noll mål att sikta på och letar efter ljusglimtar gör att inte jobba ihjäl mig istället.

Men! Till helgen skall jag göra min egen vätternrunda. Ett koncept som många anammar i dessa tider. Vi är ett gäng östersundare som skall ta oss an 315 km landsväg så likt VR som möjligt, inte jaga tider utan försöka slutföra så snyggt som möjligt.

Jag längtar lite, det blir helt klart en utmaning men det skall lyckas. Jag har byggt en rutt som baseras på Storjönrunt (man måste cykla runt en sjö, ordnat med lunch/fika/servicebil och avslutning med öl. Jag har lagt ner några timmar i planering och fix, byggt upp ett sug och lite motivation.

Vädret ser just nu ut att vara på vår sida. Men jag kommer köra så länge det inte stormar eller regnar.

Heja gärna på, glöm inte att bidra till Team Utan Gränsers insamling. Jag utmanar dig att skänka 1krona per klarad kilometer i min egen vätternrunda!

4