Idag är det Sveriges nationaldag vilket också innebär motionslopp i form av jämthjulingen. 4 mil runt Brunfloviken i Linjeloppsformat.

Jag har senaste dagarna varit lite risig och haft problem med snuva och luftrören. Vid frukostbordet fick jag lov av frun att cykla om jag körde lugnt.

Vädret är riktigt fint och det värmer på bra under morgonen. Blåkupa och 24 grader varmt.

Jag snurrade in till stan och kände att jag hade bra ben dagen till ära. Försöker intala mig själv att köra ett upplevelselopp idag.. jag har ju ändå lovat..

Anländer till stan och hämtar ut nummerlapp och snackar skit med cykelfolk innan det är dags att ställa sig i startledet.

Vi blir framflyttade då vi räknas som snabba och jag känner att jag smyger mig fram lite extra. Många starka på start, många elitidrottare, däribland skidåkare och skidskyttar.

Starten går och jag hänger på snabbisarna bakom startbilen och motorcykeln. Masterstarten rullar på och jag tar positioner utan större påfrestande.

Bilen ger grönt ljus och det rycks nästan direkt. Hornen växer ut lite och jag ligger på. Till slut går det lite för sakta för mig och jag känner mig fräsch och har en bra lucka som jag tar.

FAN jag skulle ju ta det lugnt. Det blir att jaga ikapp gruppen framför. Nu är det ju bara blåsa på, jag lyckades inte hålla mitt löfte. Jag lyckas hoppa framåt och ta några större dragjobb.

Loppet i sig var rätt odramatiskt där jag försökte köra snyggt och smart och inte gå för hårt. Jag lyckades bra och hade lite pulver i slutet.

Jag gjorde en attack på bron över till Frösön, tog många placeringar och hade en fin position upp emot torget och målet. Lyckades hålla det ända in i mål.

Jag rullar in som 12a på tiden 0:57:13. Vilket ger ett snitt på 40,5kmh. En förbättring med 1 minut trots lång masterstart.

Vi firar med fika i badhusparken innan det var dags för prisutdelning. Jag vann inget tyvärr.

Foto: Roger Claesson ÖCK

3