Nu är året 2017 till ända, vilket år det blev hörrni! Det känns både bra och dåligt när jag tittar tillbaka på året. Det har hänt otroligt mycket på det personliga planet, i familjen samt i arbetslivet.

Inför och under året har jag lagt ner mycket tid på träningen och har satsat på tävlandet, ni ser det i filmen ovan. Jag deltog för första året i Långloppscupen. Det har varit otroligt lärorikt och roligt att ha rest runt i Sverige för att göra det jag älskar dvs cykla. att jag har fått göra det tillsammans med familjen har varit underbart.

Resultatet av träning och tävling hittar ni i filmen ovan samt i resultatlistorna här ute till vänster. Jag är nöjd med min insats i år, trots att jag inte ens är i närheten av toppen. Året skulle som planerat vara för att ”se och lära” för att sedan kunna använda min nyvunna kunskaper inför evt. framtida säsonger.

Klart är dock att jag blivit en bättre cyklist och har gjort bättre och bättre resultat ju längre in i säsongen jag kommit. Mitt bästa resultat någonsin fick jag på Cykelvasan. Jag önskar mig dock möjligheten att starta i ytterligare främre startled nästa år för att kunna ge full effekt tillsammans med de andra riktigt snabba cyklisterna.

Jag får kämpa hårdare för det under 2018 helt enkelt.

Jag har också fått förmånen att sitta i styrelsen för min cykelklubb (Östersunds Cykelklubb) och det har varit riktigt roligt och utmaningar. Vi har under året utvecklat verksamheten och arbetat med planerna inför 2018.

I familjelivet har det skett mycket, min son har vuxit så det knakar och utvecklat språket oerhört. Det är en fantastisk liten kille som är riktigt rolig och snäll. Han har sina andra sidor också och jag känner igen mycket av mig själv i honom, framförallt de mindre charmiga egenskaperna såklart. Det känns roligt att ha en kille i familjen och vi kommer ha mycket glädje av varandra framöver.

Min dotter har börjat förskoleklass och det har varit en omställning för oss alla att lämna det trygga och lekfulla i förskolan mot den lite hårdare och striktare skolan som nu tagit vid. Det är roligt att se hur snabbt hon utvecklas och allt som de lär sig i skolan. Vi prövar oss fram och försöker hitta aktiviteter och saker som vi kan göra gemensamt.

Jag och Marina har varit gifta i 5 år, helt fantastiskt vad tiden går.

I arbetslivet har det hänt mycket också. Det som började ljust och bra slutade i tråkigheter och mörker på flera fronter. Det viktigaste är trots allt att att jag insett att jag inte ÄR mitt jobb utan kan vara en bra medarbetare utan att slita ihjäl mig. 2018 får jag hoppas blir annorlunda och att jag utvecklas till det bättre.

Detta är bara en kort summering av 2017, vi blickar framåt mot 2018 som jag hoppas skall bjuda på bra träning, mer tävling och nya bekantskaper. Jag önskar att få nya vänner från Cyklingen och utveckla mina sociala sidor.

Hoppas att ni alla har haft ett bra 2017 och får ett fantastiskt 2018.

6